Grattis på födelsedagen, skitstövel

Lite så kände jag mig igår. Jag fyllde 26 och hade precis landat i föräldrahemmet efter en resa till Düsseldorf i tre dagar. Åkte in till stan för lunch med föräldrarna, brorsan gick ut med hunden. Under den halvtimmen slog tjuvarna till. Mitt i ett villaområde, i dagsljus, lunchtid. De kom undan med värdesaker för minst 45 000 och har sedan tömt bankkonton på lika mycket. Polisen kom, anmälan är gjord och sedan kom paniken. Ångesten och rädslan. Jag fyllde 26 men sov med ljuset tänt som om jag var 6. Paranoid och rädd för min egen skugga. Det där med ”mitt hem är min borg” – knappast. Ont i magen och ett tryck över bröstet, hej stress! Totalt i chock, grät när jag ringde killen på kvällen. Somnade med musik i öronen för att inte behöva höra husets ljud och rullgardinen neddragen för att inte behöva se trädgården utanför. 16 år har jag sovit i samma rum. Första gången som jag har varit rädd.

Behöver jag säga att födelsedagsfirandet föll platt och inte blev något? Inte för att jag direkt bryr mig, men stämningen var kallare än Sydpolen på vintern….

4 thoughts on “Grattis på födelsedagen, skitstövel

    • Sara Swietlicki skriver:

      Tack, det kommer nog att bli bra snart. Jag bor inte hemma längre, så på så sätt blir det enklare snart. Men det är första gången vi har haft inbrott, så det är sjukt jobbigt på det sättet.
      Tack för att du läser! 🙂 Kul att höra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s