Stipendietider

Det är sen tisdagskväll. Ute regnar det, smattret mot rutorna matchar smattret från tangentbordet och raspet av bläckpenna mot papper. Teet kallnar i koppen bredvid högen med stipendieansökningar på skrivbordet. I fönstret lyser stearinljusen.

Det är den där årstiden igen. När stipendieansökningarna ska skickas in. Varje år ansöker jag om pengar för att kunna fortsätta med min utbildning och det jag älskar att jobba med. Varje år är det mest CSN som hjälper till, ibland lyckas jag få ett litet stipendium på några tusen kronor. Det räcker kanske till ett par sånglektioner. En ny inspelningsapparat. Till att betala pianisten vid en konsert.

Jag är så evigt trött på att behöva söka pengar varje år. Önskar att jag kunde vinna på lotto och få en miljonvinst. Då hade jag inte behövt oroa mig på ett par år.

Nej, det är dags att återgå till att formulera ett personligt brev om mig själv och vad jag vill med mina studier (max. 3000 tecken) …

2 thoughts on “Stipendietider

  1. Charlotte C skriver:

    Jag förstår att det känns segt att alltid söka pengar men försök att se det positivt – du får iaf göra det du älskar. En massa människor jobbar på ICA eller arbetar som ingenjörer (läs jag själv) fast de hellre vill skriva böcker/sjunga/göra film. Jag ska hålla tummarna hårt för att du får ett riktigt fett stipendie i år! Plötsligt bara händer det, eller vad de nu brukar säga! 🙂

    • Sara Swietlicki skriver:

      Tack! Och du har så rätt! Plötsligt händer det … och det hade ju varit trevligt om det hände förr snarare än senare … 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s