Bokbloggsjerka: Litterära sömnpiller

Det är bokbloggsjerka, och jag är som vanligt ute i sista minuten. Men här kommer den, i alla fall! 🙂

Annika frågar:

20140321-104841.jpg

Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna

Ah, den eviga frågan … Jag har inte ett riktigt bra svar på den, faktiskt. Om det är en bra bok läser jag tills jag ser dubbelt, men det är sällan som jag läser hela natten bara för att boken är så bra. Jag lägger mig när jag är trött och läser sällan i sängen. Det gjorde jag mer när jag var liten, nu läser jag innan jag lägger mig. 

Det kan förstås ha att göra med att jag har tappat böcker på näsan alldeles för många gånger … Sedan är jag old fashioned och vill gärna ha en fysisk bok att läsa. Jag somnar definitivt till ljudböcker om jag ligger i sängen och e-böcker är jobbiga för ögonen när jag är trött. 

Konklusion: Är boken riktigt, riktigt fruktansvärt bra läser jag tills jag ser dubbelt. Annars lägger jag den från mig och sover i stället. Måste ju få min skönhetssömn, vet ni. 😉

7 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: Litterära sömnpiller

 1. Freja skriver:

  Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening, det känns ovant och skumt…

  • Sara Swietlicki skriver:

   Det är jobbigt att läsa när man är sjuk eller riktigt, riktigt trött. Hjärnan blir mos! Trist att du är sjuk, krya på dig!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag läser utspritt över hela dygnet, men har fått svårt att läsa när jag ligger i sängen … vet inte varför, kanske för att jag har tappat för många böcker på näsan när jag somnat ifrån dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s