Höstläsningen – enkät

Det finns så mycket böcker, så mycket böcker, och så lite tid att läsa. Och var ska man ens börja? Men så snubblade jag över denna enkät inne hos Litteraturkvalster & småtankar och kunde inte låta bli att ta en titt på vad höstens utgivning har att erbjuda. Och jag blev inte besviken. 

xigR9gyiA

Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Titta, vilken överraskning. Det finns böcker jag vill läsa i höst också … 😉 *utmattad suck efter titt på befintliga läslistan*

Jag längtar särskilt efter: Britt-Marie var här, Fredrik Backmans tredje bok som kommer ut 1 oktober. (Födelsedagspresent, kanske?)

Jag blev förvånad över: att jag är sugen på att läsa John Ajvide Lindqvists Himmelstrand. Jag har läst två av hans böcker tidigare, men fastnade inte. Det är inte min genre, helt enkelt. Men nu kanske jag göra ett nytt försök?

Jag är nyfiken på: Etthundra mil av Jojo Moyes. Jag älskade hennes Livet efter dig, så jag hoppas på att den här är lika bra.

Som jag har väntat på den här fortsättningen: Inferno av Dan Brown. Den har äntligen kommit på pocket och jag kan läsa den!

En debutant som låter spännande: Susanne Ahlenius. Hennes bok Dödlig åtrå utkommer 8 september på Hoi förlag.

Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändå: Ödesgudinnan på Salong d’Amour av Anna Jansson. Har inte läst något av Jansson innan, men gillar titeln skarpt. 🙂

Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Riddaren av de sju konungarikena av George R. R. Martin. Den handlar om tiden före kampen om Järntronen. Kan det bli för mycket Martin?

Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommer:  Simona Ahrnstedts nya bok, En enda natt! Älskar hennes böcker och längtar tills jag får beställt den hit till Danmark!

Jo, jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: The Maze Runner av James Dashner. Syrran köpte den och jag hade helt missat den här, men det låter som något jag skulle gilla.

Höstmotto: Jag har inget eget motto, men älskar det som Akademibokhandeln hade på sina tygpåsar ett tag: ”En bokälskare går aldrig till sängs ensam.” Så sant som det är sagt.

6 reaktioner på ”Höstläsningen – enkät

    • Sara Swietlicki skriver:

      Ja, det är väl det man får göra! Jag grämer mig mest över att jag verkligen kommer att ha lite tid för att läsa i höst… Får göra en prioriteringslista. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s