Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar – Katarina Bivald

lasarna-i-broken-wheel-rekommenderarLäsarna i Broken Wheel rekommenderar är Katarina Bivalds debutroman. Den publicerades 2013 på Bokförlaget Forum och är en riktig feel good-roman. Jag har läst den i pocket (396 sidor). Betyg: 5/5 ❤

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé?

Text, bild och information hämtad från Adlibris.

Varför jag plockade upp den här boken: Jag såg den i Akademibokhandelns hyllor. Mamma rekommenderade den (och hade den hemma), så den fick ingå i Sommarutmaningen 2014. Dessutom handlar den ju om min namne, och var en svensk feel good-roman. Lite för många plus i kanten för att kunna undgå den. 🙂

Motivering till betyget: Det tog mig ett tag att läsa den, men det berodde mer på mig än på boken. Det blir en svag femma. Det här är en rolig, söt feel good-roman med bra karaktärsporträtt, som påminner i stilen om Fredrik Backman och Jonas Jonassons nästan lite overkliga böcker. Anledningen till den svaga femman är att karaktärsporträttet av Sara och av den manliga huvudpersonen Tom är lite grunda. Jag saknar lite bakgrundsinformation till dem båda, men det är kanske priset jag får betala för att jag i stället kan sitta och småfnissa åt tokigheterna folket i Broken Wheel gör.

Jag rekommenderar boken till alla som vill läsa en riktig feel good-roman. Det är en perfekt bok för stranden, hängmattan, tågresan, flygresan osv.

2 reaktioner på ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s