VM äntligen över

Ja, som rubriken säger – äntligen är fotbolls-VM för herrar över för den här gången!

Jag brukar se fotboll enbart när det är EM och VM. Den här gången har jag sett väldigt många matcher och faktiskt varit intresserad i vem som vinner. Så GRATTIS till Tyskland! Det var inte helt uppenbart att de skulle vinna. Argentina spelade jämnt i finalen och tyskarna fick vänta fram till 91a eller 92a minuten innan Götze satte bollen i nätet bakom argentinske målvakten. Snyggt mål, för det första. För det andra förtjänar Tyskland det.

Efter sin paradseger mot värdlandet Brasilien (7-1 till Tyskland) kändes det väldigt bra inför finalen. Inte för att tyske tränaren Joachim Löw log, precis. Han log först när de hade vunnit hela schabraket. Men det kändes liksom som att Tyskland har kämpat hela vägen och visat att de faktiskt är ett lag, inte ett gäng stjärnspelare. Även om tysken Bastian Schweinsteiger fick motta ett par extra sparkar och slag under matchens gång.

Däremot tyckte jag synd om Leo Messi (Argentinas stjärna) när han fick gå upp och motta Golden Ball för sin insats i VM. Han ville vara varsomhelst förutom där.

Så – äntligen är det över! Man kan återgå till att tänka på något annat än fotboll och att se något annat än fotboll. Vi ses igen om två år, kära fotboll-tvtittande, när det är EM.

Brasil-2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s