Blogg100 #98: Glad nationaldag!

Glad ”svenska flaggans dag” aka nationaldag!

svenska-flaggan-2

 

6 juni, Sveriges nationaldag och röd dag sedan ett par år tillbaka. Jag har sjungit konsert (inte i Danmark som jag brukar utan faktiskt på svensk mark) och sedan ätit middag ute med familjen. Har träffat lite kompisar som lyssnade på konserten, har eventuellt fixat övningsrum för sommaren, suttit ute i trädgården och ätit frukost, suttit i växthuset och läst Lex Limbo av E L Dezmin och redigerat lite på 2an. (Visar bilder i morgon. Mer överstrykningar med rödpenna än text, känns det som.)

På grund av tågstrejken med Öresundstågen har jag fått skicka vikarie till helgens kyrkojobb. Surt att förlora pengar, men jag orkar inte försöka ta mig över med extrabussarna när jag verkligen inte behöver. När jag i går torsdag skulle från centrala Köpenhamn till Lund, en resa som i vanliga fall kanske tar 1,5-2 timmar, fick jag ägna fyra timmar åt att ta mig över. Dessutom med stor resväska och en extra bag utöver ryggsäcken.

Och så säger de att strejken ska fortsätta. På torsdag (12/6) ska man träffas och förhandla. Öresundståg förlorar drygt 3 miljoner i biljettintäkter varje dag, sade de på nyheterna. Det är mycket pengar att förlora … Och för de 80 000 pendlare som dagligen tar sig fram och tillbaka över bron är ytterligare en veckas strejk katastrofalt.

Men! Det orkar jag inte tänka på nu. Nu ska jag fundera lite över Annikas bokbloggsjerka för denna vecka, läsa lite till (eller läsa ut) Lex Limbo och redigera en sida eller två innan jag går och lägger mig.

Sov gott, allihop!

5 reaktioner på ”Blogg100 #98: Glad nationaldag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s