Blogg100 #63 & Bokbloggsjerka: Årets bästa bok

Det är fredag och redan andra maj! Inte för att det har känts, precis, det har varit kallt i Köpenhamn i dag. Men, det står månaden maj i kalendern, så värmen kommer väl snart.

Det står även fredag i kalendern, och det innebär bokbloggsjerka! Annika har gett oss den svåra och ack så kluriga frågan:

20140321-104841.jpgVilken är den bästa bok du har läst hittills i år?

Detta är orättvist så att det förslår. Strunt samma att det står ”hittills i år” i frågan, detta är svårt. Hur ska man kunna välja?

Jag har läst fjorton böcker i år. Vad kan man säga, jag läser inte speciellt snabbt nuförtiden och har inte mycket tid att läsa på. Men jag har tre böcker som jag verkligen har tyckt om, och som jag tänkte dela med mig av. (Och jag hade kunnat tipsa om alla fjorton!) Det är tre helt olika typer av romaner.

thefaultinourstars

John Green – The Fault in Our Stars. Ungdomsbok om två tonåringar med cancer. Helt underbar bok. Kommer på bio i juni. (Varning för tårar!)

Divergent_(book)_by_Veronica_Roth_US_Hardcover_2011

Veronica Roth – Divergent. Första delen i en serie, intressant och inte så uppbar som man skulle kunna tro. Unga Tris är inte som alla andra och detta leder till oanade följder. Hade biopremiär i mars i USA, så den kommer väl till Sverige någon gång i sommar. I alla fall under 2014.

51ZmRNaDvhL._SL500_AA300_

J. Kenner – Release me. Första delen i The Stark Trilogy. Christian Grey, släng dig i väggen. Det finns en sexigare karl i litteraturvärlden, och hans namn är Damien Stark … Het litteratur när den är som bäst.

Så, det var mina bästa böcker än så länge i år. Och det är bara andra maj! Hoppas att jag hittar fler guldkorn under årets lopp. 🙂

13 thoughts on “Blogg100 #63 & Bokbloggsjerka: Årets bästa bok

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag tänker se filmen när den kommer, precis som jag nog gör med The Fault in Our Stars när den kommer i sommar. Men jag vill nog ha läst hela Divergent-serien innan jag ser filmen, ibland kommer det spoilers i slutet på filmer och det blir jag så trött på.

  • Sara Swietlicki skriver:

   The Fault in Our Stars är den som man borde ha näsdukar till. Väldigt fin bok. Divergent är lite mer fart och fläkt. Påminner om Hungerspelen (på ett bra sätt!).

  • Sara Swietlicki skriver:

   Hehe ja, ibland är man tidigt ute med bra böcker. Jag hörde så mycket om den ifjol men undvek den länge just för att den hade blivit så upphaussad. Men den är ju riktigt bra!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Nja, den sista är tantsnusk. Om man inte läser den typen av litteratur är det nog ingen som hört talas om J. Kenner. 🙂

 1. MonsterSteffa (fd. Funderskan) skriver:

  Trots alla hyllningar av The Fault in our Stars, känner jag mig inte alls intresserad av att läsa den. Inte heller Greens andra hyllade bok som finns på svenska, Papparsstäder. En dag kanske jag ger dem en chans ändå!

  • Sara Swietlicki skriver:

   Jag tror att om du inte känner dig intresserad av att läsa den, kanske den inte är något för dig? Bara för att många andra gillar den behöver ju inte just du tycka om den. 🙂

 2. Freja skriver:

  Jag har läst den första, men den fastnade inte hos mig. Och de andra är inte genrer jag gillar att läsa, så jag avstår nog.

  • Sara Swietlicki skriver:

   Hehe nä, det händer ju. Tänk om alla läste samma böcker hela tiden, så tråkigt det hade varit. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s