Blogg100 #43 & Bokbloggsjerka: Läslus(t)en

Det är helg och det innebär bokbloggsjerka från Annika! Den handlar om läslusten till böckerna som residerar i din bokhylla eller i ditt hem:

20140321-104841.jpgHar du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Ja, detta har väl hänt oss alla någon gång, antar jag. Jag har för närvarande en liten (men koncentrerad) samling på ca 200 böcker i min lägenhet. Det gör att jag då och då råkar ut för att inte hitta något som jag vill läsa. När det händer brukar jag oftast lösa det genom att: 

 1. låna en bok av en vän eller på biblioteket,
 2. köpa en bok online/ i bokhandeln eller
 3. sätta mig ner och skriva boken själv.

Min boksamling blir större och större och lägenheten känns mindre … Det händer förstås också att jag i stället för att läsa väljer att se en film/serie på Netflix. Det är billigare. 😉 Men jag har delat upp min tid i tv-tid och i lästid. Jag ser på tv/film på kvällarna och läser när jag ska gå och lägga mig. Jag har alltid en bok med mig i väskan men jag kan lätt slå ihjäl tid med att läsa bloggar eller annat på nätet i stället. Ibland, om en bok verkligen fångar mig (det hände oftare förr), sitter jag och läser fokuserat tills den är slut eller jag verkligen måste sluta läsa (på grund av tidsbrist osv).

Jag är en läslus, även om jag läste mer förr. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin slutar läsa. Det går i perioder, helt enkelt. Ibland läser jag mer. Ibland skriver jag mycket och läser ingenting. Det går upp och ner och är oftast svårt att förutse. På sommaren läser jag mer, på vintern skriver jag mer, det är nog det enda. 🙂

7 thoughts on “Blogg100 #43 & Bokbloggsjerka: Läslus(t)en

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, så är det, och visst är det härligt när man har en period med mycket läslust och en massa härliga böcker? 🙂

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, det är väl med läslusten som med allting annat här i livet, den går lite upp och ner. 🙂

  • Sara Swietlicki skriver:

   Film är absolut trevligt. Jag har en ganska stor dvd-samling, så om läslusten tryter har jag en del att välja på. 🙂

 1. Freja skriver:

  Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s