Blogg100 #30: 21 snabba frågor

Hittade den här listan på 21 frågor hos en annan bloggare och tänkte att det kunde vara kul att göra. 🙂 Så slipper ni undra vad det är för en märklig bloggerska ni har hamnat hos. 😉

Jag heter Sara Swietlicki. (Född i Sverige, efternamnet kommer från Polen (efter min farfar) och nej, jag pratar inte polska, till mitt stora förtret.)

Jag är för tillfället hemma och lyssnar på Verdis La Traviata på Spotify, ska snart laga lunch och sen duscha innan jag åker iväg till jobbet, har föreställning på Operaen i kväll och måste förbereda mig.

Jag är bra på att sjunga.

Jag tycker inte om spindlar, osv. Har en märklig fobi för stora fjärilar.

Jag är dålig på att förlora, speciellt när det gäller något jag vet att jag är riktigt bra på.

Jag läser mycket men just nu är det mest serien The Mortal Instruments som jag har snöat in mig på. Läser just nu #4, City of Fallen Angels.

Jag gillar när jag är ledig och kan skriva på något av mina ungdomsmanus.

Jag sjunger ofta och bra. (Jag utbildar mig till operasångerska, så därför tillåter jag mig att vara osvensk och faktiskt säga att jag är bra.)

Jag älskar mitt familj, mitt jobb och min lägenhet.

Jag är inte speciellt bra på att hålla rutiner, speciellt när det gäller träning.

Jag tycker om att laga mat och umgås med vänner, gärna med ett glas gott vin i handen. Helst vitt, men rött går också bra.

Jag är beroende av kaffe.

Jag har på mig jeans och linne, ofta med en kofta till. Ibland blir det klänning/kjol.

Jag dricker helst kaffe eller te.

Jag lyssnar på mycket pop/rock, radio och en hel del klassisk musik. Just nu: La Traviata av Verdi.

Jag blir arg på folk med fördomar, vare sig det gäller utseende, sexuell läggning eller rasism. Varför kan inte alla få älska den man vill, se ut som man vill och inte hållas tillbaka av den hudfärg man är född med?

Jag blir rädd av hur lättvindigt vi människor värderar andras liv. På nyheterna, i media. Att en man med så mycket makt (Putin eller Obama) kan marschera in i ett annat land och orsaka så mycket lidande.

Jag önskar mig ett stort hus där jag får plats med tre speciella rum:1) ett bibliotek, komplett med golv-till-tak-bokhyllor, en läshörna (två stora skinnfåtöljer med ett bord mellan och varsin stålampa) och en öppen spis. 2) ett notbibliotek med en stor stereoanläggning, en hel vägg med cd-skivor, en vägg med posters från gamla föreställningar och program från föreställningar, och en Steinway-flygel. Rummet får gärna vara ljudisolerat så att jag kan öva därinne. 3) ett mediarum, där det är en stor tv-skärm och en hel vägg med bara dvd:er och serieboxar.

Jag är pinsamt dålig på att komma ihåg folks namn. Eller att koppla ihop dem med en person, snarare. Något jag jobbar på. Har i övrigt INGET bollsinne.

Jag är uppväxt i Lund, Skåne. Har bott i Vadstena i tre år och bor i Köpenhamn sedan mars 2011.

 

 

En reaktion på ”Blogg100 #30: 21 snabba frågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s