Bokbloggsjerka: Böcker som aldrig hittar sin väg till din bokhylla

20131222-003034.jpg

Den här veckan (eller snarare, den gångna helgen) undrar Annika följande:

Inspirationen till veckans jerka är hämtad från The Guardianas artikel Which book will never be find on your shelves?

Först måste jag bara säga att artikeln är väldigt intressant. För det andra måste jag erkänna att det har varit svårt den här veckan. Jag har alltid ägt allsköns böcker, och har inga problem med att ha tusen olika genres stående i hyllan. I min nuvarande lägenhet har jag dock inte bokhyllor, utan inbyggda skåp under fönstrena. Så 90 % av mina böcker syns inte, vilket är lite trist. Men de återstående 10 % är en blandning mellan facklitteratur om musik, biografier (återigen musik, mest operasångare), en del fantasy, någon deckare, mina egna två böcker, en del litteratur i stil med ”50 shades of Grey” och en bok med säsongsplanen för Det Kongelige Teater säsongen 2013/14. Det låter kanske tråkigt, men jag läser verkligen det mesta. 

Bland de där 90 % som inte syns står ett par självhjälpsböcker, en Bibel och två psalmböcker (den svenska OCH den danska), deckare, klassiker, mer fantasy. I ena skåpet bara pockets och i det andra bara inbundna böcker. Och en del poesi. Mest de svenska – Karin Boye, Hjalmar Gullberg osv. Eftersom det är texter som används i sånger och det ibland är bra att kunna se radbrytningar osv. 

Det enda som inte hittar sin väg in i mina hyllor är religiös och politisk facklitteratur samt böcker om krig eller trädgårdar. Men det sistnämnda lär väl dyka upp när jag blir äldre och får en trädgård … 😛

2 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: Böcker som aldrig hittar sin väg till din bokhylla

  1. Funderskan skriver:

    Ja! Det var väldigt svårt den här jerk-omgången! Precis som du är jag allskönsätare av litteratur. Är mer specifika titlar eller författare jag inte kommer ha i min bokhylla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s