Bokbloggsjerka: Organisera ditt läsande

Det är fredag och sin vana trogen har Annika kommit med en bokbloggsjerka. Den här gången handlar jerkan om läsande:

20131222-003034.jpgHur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Jag måste tyvärr erkänna att jag slarvar otroligt mycket med att skriva ner vad jag har läst. När jag var yngre (typ mellan 1998-2006) skrev jag ner författare, titlar och antalet sidor. Jag lånade kopiösa mängder böcker på biblioteket (säkert minst 40 per månad), slukade dem och lånade nya. Sedan jag blev vuxen (eller slutade gymnasiet i alla fall) läser jag mindre. Försöker hålla koll på det genom bloggen (även om det går sisådär eller rent ut sagt ganska dåligt), har prövat att skriva ner det i anteckningsböcker, i dokument m.m. men det slutar alltid med att jag lägger ner projektet. 

Läste om någon (tror det var Books ABC) som skrev ner författare, var författaren kommer ifrån, titel, serie, år, antal sidor, förlag och var boken utspelade sig i ett dokument. Se där, DET är något jag skulle vilja ha tålamod till. Jag får väl försöka vara tålmodig under 2014 och se om det fungerar. Jag borde verkligen recensera fler böcker jag har läst också ….

11 thoughts on “Bokbloggsjerka: Organisera ditt läsande

  1. yasuisora skriver:

    Jag gjorde tvärtom, skriver läsdagbok nuförtiden, men på den tiden då jag var barn och läste massvis, lånade uppemot 50 böcker på en gång på biblioteket, då förde jag inte läsdagbok alls. Något man önskar att man gjorde i efterhand.

  2. Freja skriver:

    Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den… Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s