Bokbloggsjerka: Vem vill du slå på käften?

Efter en välförtjänt paus har Annika nu återvänt med veckans bokbloggsjerka. Det har känts märkligt att inte ha bokbloggsjerka på någon vecka, det är liksom helgtradition ju. 🙂 Men den här veckan har Annika gett oss frågan:

bokblogsjerka

Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram?

Det finns inte många författare jag skulle vilja ge på käften. På författarsidan skulle det vara George R. R. Martin, för att tredje boken i Sagan om is och eld (Game of Thrones-serien) inte slutade som jag ville. På karaktärssidan är det en karaktär som jag upptäckte först förra veckan. Det handlar om Mats, Karins pojkvän/fästman i Sofia Hallbergs debutroman Mina fräknar. (Den kommer för övrigt som lästips och recension här på bloggen i morgon.) Han ska ha en rak höger och gärna skjutas en gång också, tack. Äckligare person får man ju leta efter. Jag var så förbannad efter att ha läst ut boken att jag berättade om det för min mamma när jag var hemma förra helgen.

”Han är ett riktigt svin”, sa jag. ”Äcklig och jobbig och …”

”Vem då?” undrade min mamma förvirrat.

”Mats.”

”Mats vem?”

Ja, så där pågick det ett tag innan jag fick förklarat för moder min vem jag menade. Men Mats skulle alltså ha en rak höger.

Alternativt ge en kram … Det finns många författare som jag skulle vilja ge en kram till. Här i Sverige är det bland annat Mari Åberg, Simona Ahrnstedt, Eva Ludvigsen mfl. I utlandet … J.K Rowling förtjänar en kram. Harry Potter-böckerna är äckligt bra.

På karaktärssidan skulle jag vilja ge en stor kram till mina egna sötnosar, som har fått utstå så mycket skit under årets Nanowrimo. Speciellt Adrian och Simon behöver varsin riktigt stor kram! Jag älskar er! Tack för att ni fortsätter berätta om era liv för mig. 🙂 ❤

6 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: Vem vill du slå på käften?

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, irriterande karaktärer finns det en del av, men just den här killen blev jag rejält sur på. Hatten av för Sofia Hallberg som kan skapa sådana karaktärer! Det är ett makalöst karaktärsporträtt.

   Åh, jag har redan fått upp julgran och allt … Jag älskar julen! Men mycket beror det också på att jag liksom firar jul lite i förtid, ska vara i Sverige under hela julen och jag ville verkligen ha egen julgran i år … 😛

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Om han var så obehaglig att du började tala om den där Mats för folk utanför boksammanhang, då var han säkert värd en smäll. Men jag har inte läst boken så jag kan inte säga vad för åsikt jag skulle ha haft..

  • Sara Swietlicki skriver:

   Ja, hatten av för Sofia Hallberg som kan skapa sådana karaktärsporträtt … Verkligen obehaglig person, den där Mats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s