Små trevare

Jag känner mig som värsta deckarförfattaren just nu. Förutom att jag har skrivit drygt 800 ord till (flyt, älskar det!) har jag placerat ut små trevare i berättelsen, små detaljer som kanske inte betyder så mycket i ögonblicket men som betyder mycket i långa loppet, i slutändan.

Och något helt annat – jag har för tillfället snöat in på namn. Jag samlar på namn. Killnamn är enkelt att komma på/hitta, men tjejnamn är svårt. Ge mig förslag! Vad är ditt favoritnamn? 🙂

3 reaktioner på ”Små trevare

 1. Ninna skriver:

  Härligt!
  Det där med namn är inte helt enkelt. För mig är det så att samtidigt med att jag får en karaktär i huvudet så vet jag också vad hen heter. OCh om jag byter till ett annat namn, så blir det en helt annan personlighet. jag provade vid ett tillfälle för min skrivgrupp hade så svårt med det smeknamn att min person hade, men när jag bytte namn så blev det helt fel så jag bytte tillbaka. Hon var plötsligt inte längre den udda, roliga, tuffa personen utan blev mer ”ordentlig” – och tråkig… 😉

  • Sara Swietlicki skriver:

   Men det är ju det! Ingen av Tristan, Adrian eller Joakim skulle kunna byta namn, förutom möjligtvis Tristan, som heter Alexander i mellannamn. 😉 Joakim hette först Jonas, men det rimmade illa med hans personlighet.
   Men det är enklare med killnamn än tjejnamn. Mina tjejer tenderar att få namn som Terese, Malin, Julia, Anja, Helena, Linn, Maria, Anna, Isabella… Och att byta namn på en Elina är så svårt. Det enda som skulle kunna gå är Olivia, men nä… Blä. Svårt.

   • Ninna skriver:

    Visst är det så! Man är som man är! Dom är som dom är! Och namnet är bara en aspekt av karaktären!
    Jag har också en Olivia. Jag tycker det är ett jättefint namn. Och det passar så bra till just henne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s