Hjälp! Tjejnamn sökes

Jag har under de senaste tre åren stört mig på att mina karaktärer ofta får förnamn som börjar på samma bokstav. Ex: Tristan och Tess. Elina och Elias.

Nu har jag kommit fram till att det inte går att Elina heter just Elina Johansson. Hon måste byta namn, för flera gånger när jag redigerar läser jag Elias eller Ellie i stället för Elina och om jag blir förvirrad, vad blir då inte läsaren? Jag har försökt komma på ett namn, men förgäves. Allt låter dumt. Så nu ber jag om hjälp. HJÄLP!!!!

Elina är sexton år gammal, kommer från en liten stad i Mellansverige och älskar teater. Hon har en lillebror som heter Isak. När hon börjar gymnasiet blir hon vän med Bella, Anna och Malin och får smeknamnet Ellie (och smeknamnet spelar stor roll i berättelsen, så det måste gå att göra ett riktigt fjortissmeknamn av namnet). Elina är en försiktig (nästan lite mesig) tjej som hamnar i kläm mellan starkare personligheter i tjejgänget. Hon blir ihop med snyggingen Adam men är kär i Elias (som INTE ska byta namn). I gänget finns också Josefin, Henke, Oskar, Amanda, Maria och Joel.

Det får gärna vara ett lite ”äldre” namn, men inte Gunvor eller något sådant. Hon är född på 1990-talet. Tänk på en person som smälter in i bakgrunden så mycket att hon nästan inte märks. Där har du Elina.

Okej. Några idéer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s