Att få det på pränt är viktigare än att få det rätt

Det här är femte inlägget som rör Christian Wåhlanders artikel Tio fenomenala tips för dig som tänker börja skriva en roman!.

Precis som rubriken säger. Gör så.

Oj, det här skulle kunna bli det kortaste inlägget någonsin. Nej, men skämt åsido. Det är ju det som det hela rör sig om. Att få det på pränt är viktigare än att få det rätt. Om din karaktär ska från A till B måste det hända något. Du kanske har fått in karaktären i duschen av någon anledning. Vad är nästa steg? Tja, själv skulle jag nog börja med att få ut hen ur duschen. Underligt exempel, kanske, men du måste ju få historien framåt. Och om din huvudperson är i duschen i 400 sidor skulle nog inte ens din gamla faster läsa det. (Ledsen, faster, men så är det.)

Det handlar ju faktiskt om att komma framåt i berättelsen. Det behöver inte vara bra. Inte ens acceptabelt dåligt. Det kan vara uruselt, men så länge det på något sätt för historien framåt är det okej. Och du kan ju stryka den där scenen som fick huvudpersonen in i duschen senare. Eller skriva om den. Kanske spelar duschen en viktig roll? Är huvudpersonen överdrivet renlig av sig? Titta, helt plötsligt kom det en hel ny sida av huvudpersonen fram. Seek, and you shall find. 🙂

Själv ska jag börja praktisera det här mer själv. Det är mycket enklare att redigera något som finns än vice versa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s